Yoga /pilates (Dit is de yogales omschrijving van de maandag en donderdagavond)
Lesduur 60 min

Een combinatie van yoga en pilates. Dit maakt dat je het beste uit twee werelden hebt. De kracht en stabiliteit uit de pilates en de flexibiliteit, souplesse en je interne rust uit de yoga. Yoga en pilates houdingen volgen elkaar op een vloeiende wijze op. Deze les is geschikt voor alle leeftijden en training niveaus.

Pilates:
Lesduur 60 min

Dit is een toegankelijke workout voor alle leeftijden. Pilates is een trainingsmethode waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op het lichaam en geest het uitgangspunt is. Je ontwikkelt lange en sterke spieren en je versterkt je innerlijke core om je wervelkolom te ondersteunen. Tegelijk word je bewust van je eigen lichaam en werk je aan een betere houding. Zo ontwikkel je een soepele en sterke rug. Met pilates kun je ook blessures helpen voorkomen. Een perfecte aanvulling voor als je een andere sport beoefent. Met pilates werk je aan de dieper gelegen spieren, hierdoor bouw je een corset om je ruggenwervels. Je kunt hierdoor rug en nekklachten verminderen en voorkomen.

Flow Yoga 
Lesduur: 60 min
Wat is nou Flow Yoga in het kort? Het is een actieve Yoga vorm waarin de ademhaling en beweging via een gelijkmatig ritme(flow) in elkaar overvloeien, de ademhaling ondersteunt de houding (de asana).

De focus tijdens “Flow Yoga” is vooral het verlengen en versterken van de spieren, het creëren van ruimte in gewrichten en ook een stukje balans. Je raakt door het beoefenen van “Flow Yoga” uiteindelijk krachtiger, flexibeler en meer in balans. Waar je in het dagelijks leven of tijdens een andere sport veel profijt van hebt. Een verbeterde houding, mobiliteit en ademhaling. Meer rust in je hoofd en dus een
betere focus.

Tijdens de les van 60 minuten werken we regelmatig aan een nieuw thema of intentie. De les zal een aantal weken achter elkaar gegeven worden, zodat je weet wat er komt. Dit zorgt ervoor dat je vanuit je hoofd, in je lichaam kunt komen. Deze les is geschikt voor iedereen. Flow Yoga hoef je niet goed te kunnen. Onderzoek en leer je eigen lichaam kennen binnen jouw grenzen. En dat is voor iedereen anders. Gun jij jezelf ook een Yoga moment, dan ontmoet ik jou heel graag op de mat!

Yin Yoga
Lesduur: 60 min.

Een toegankelijke les voor iedereen. Met Yin Yoga gebruik je niet je lichaam om in de houding te komen, maar wordt juist de houding gebruikt om meer in je lichaam aanwezig te kunnen zijn.

Hierdoor ligt de nadruk op ontspannen van de spieren. Yin Yoga stimuleert het bindweefsel, gewrichten, banden, pezen en kraakbeen, organen, en meridianen (energie in ons lichaam). Om de spieren volledig te ontspannen blijven we langer in een houding zitten/liggen.
Op deze manier maak je jezelf soepel op een dieper niveau. Daarnaast biedt Yin Yoga een effectieve stimulatie voor de organen en energiebanen in het lichaam. Het heeft een diepe stimulerende en kalmerende werking. Je creëert meer opening en ruimte zowel geestelijk als lichamelijk.

Hatha Yoga
Lesduur: 60 min.

Hatha yoga is een traditionele vorm van yoga die zich richt op het creëren van balans tussen lichaam en geest. Het is een fysieke yogastijl die bestaat uit houdingen (asana’s), ademhalingstechnieken (pranayama) en ontspanningsoefeningen.

Hatha yoga richt zich op het versterken en versoepelen van het lichaam door middel van de uitvoering van verschillende yogahoudingen. Deze houdingen variëren van eenvoudige tot meer complexe posities en kunnen staand, zittend of liggend worden uitgevoerd. De nadruk ligt op het bewust uitlijnen van het lichaam, het ontwikkelen van kracht, flexibiliteit en balans, evenals het bevorderen van een gezonde lichaamshouding.

Hatha yoga is bedoeld voor mensen van alle leeftijden en fitnessniveaus. Het biedt talloze voordelen, waaronder het vergroten van kracht, flexibiliteit en evenwicht, het verminderen van stress en het bevorderen van een gevoel van welzijn.